Wysłany: 2018-10-07, 18:37 Spalone złącze żarówki w reflektorze.
Mili Państwo
Mam taki problem. Zgasła mi żarówka, przy wymianie okazało się, że kostka łącząca żarówkę z reflektorem jest spalona. Wymieniłem kostkę i żarówkę. Ta świeciła ledwo ledwo, ale brałem to na karb kiepskiego produktu. W końcu zgasła. Dziś chciałem ją wymienić i wyciągnąłem z reflektora kolejną spaloną do cna kostkę. Gdzie i jak szukać zwarcia? Pomoże ktoś? Avensis t25, zwykła żarówka h7.
Miałem tak miesiąc temu. Spaliła mi się w prawym reflektorze. Na szczęście miałem drugi reflektor na części, więc wyciąłem przewód z kostką i wstawiłem go do mojego reflektora. Wtedy pomogło. Wcześniej, przy zmianie samej kostki miałem tak jak Ty.
potem tylko "trochę wczesniej" odcięcie starej kostki -> koszulki termokurczliwe -> lutwoenica -> zarabiamy/lutujemy -> izolacja t-kurcz i powinno działać
Przerabiałem to ok roku temu i do tej pory bez problemu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum