Witam wszystkich klubowiczów. Mam zamiar w krótkim czasie zmienić moją toyote T25 d4d na T27 d4d i tu mi sie rodzi pytanie jaki silnik 2l czy 2.2l co lepsze? Za podpowiedz z góry dziękuje.
Ja bym raczej uderzył w 2.2 - większa przyjemność z jazdy bo umówmy się 116ps szału nie robi jak na 1550KG
A i proces testowy tych silników w T25 pozwolił chyba na usunięcie wszelkich niedomagań tych silników ale radził bym się zorientować [zapytać ludzi którzy pojeździli tymi autami parę dobrych KM]
Powodzenia
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-04-27, 00:24
Jak już to 126KM, niemniej to chyba najgorszy oprócz 1.6 silnik do T27, bo za słaby. Czy poprawili 2.2 to się okaże, bo najstarsze egzemplarze zbliżają się do tych 200tys.km przy których w T25 silnik się sypał.
Ja bym wybrał 1.8 albo 2.0. Oba bezawaryjne i tanie w serwisie, oba dobrze znoszą gaz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum