Wysłany: 2011-01-17, 18:34 [Avensis T25] Komputer pokładowy
Witam:
mam problem z komputerem pokładowym resetuje mi za każdym razem jak wyłączam silnki średnie zużycie paliwa, ś. prędkość, itp. może jest jakieś przełączenie żeby tak się nie resetował.
Dzięki za pomoc
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-01-31, 18:30
Proszę się nie obrazić. Ale sam to miałem. Niedawno. Jechałem ze sprzedawcą na jazdę próbną. (Avensis D-4D, sedan, 2007, 126 KM, Luna). I też mi się resetowało. Zapytałem sprzedawcę co to może być. A on mi pokazał na kierownicy taki większy nieco przycisk z napisem "Mode". Tak trzymałem ręce na kierownicy, że wewnętrzną nasadą dłoni naciskałem ten przycisk. Gdy nacisnęłem krótko, zmieniało się, gdy dłużej - kasowałem stan dotychczasowy.
Może i u ciebie też to?
Sorry!
Poprawka.
Naciskałem, niechcący, prawą dłonią. A więc "DISPL" a nie "MODE". Przepraszam. George.
No i fakt, że nie powinienem tak trzymać kierownicy. Powinno być (jak piszą w mądrych książkach) na godz. 9,15 (albo za piętnaście trzecia).
ja mam u siebie dziwne objawy,po ostatniej naprawie komputer pokazuje spalanie ale jak wczesniej przy dodawaniu gazu spalanie wzrastalo to teraz jest odwrotnie jak dam gaz to spalanie spada a jak jade i nie uzywam gazu to rosnie,moze ktos pomoze bo nie mam pojecia co jest.dodam ze auto wrocilo od mechanika.pozdrawiam
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-08, 19:45
Przestawiły Ci się wskazania......zamiast l/100km to masz km/l......zwróć uwagę.
U mnie do resetującego się komputera doszły zawieszające się wskaźniki (jak zgaszę silnik to wskazania zostają ( po prostu wskazówki nie opadają)) brak oświetlenia kabiny a komputer pokładowy pokazuje zasięg jaki mu się podoba (np. na 1/4 baku zrobię 200km wg komputera ale wyłączę zapłon i włączę od nowa i już mam paliwa na 50km a i bym zapomniał zegarek co włączę zapłon wskazuje godzinę 12 jakby co to mam Avensisa 2.0 D4 z 2003 (T25)
Wysłany: 2019-03-18, 20:33 Jak włączyć spalanie na cały wyświetlacz?
Witam chciałbym włączyć spalanie na cały wyświetlacz bądź podzielony na dwa spalania powiedzmy spalanie chwilowe i dystans na baku. Widziałem to na zdjęciach ale nie potrafię u siebie tego włączyć. Mam tą dziwną nawigację i jedna połowa to spalanie druga to współrzędne gps lub napisy.
U mnie do resetującego się komputera doszły zawieszające się wskaźniki (jak zgaszę silnik to wskazania zostają ( po prostu wskazówki nie opadają)) brak oświetlenia kabiny a komputer pokładowy pokazuje zasięg jaki mu się podoba (np. na 1/4 baku zrobię 200km wg komputera ale wyłączę zapłon i włączę od nowa i już mam paliwa na 50km a i bym zapomniał zegarek co włączę zapłon wskazuje godzinę 12 jakby co to mam Avensisa 2.0 D4 z 2003 (T25)
Od wczoraj mam takie same objawy (z tym zasięgiem i stanem paliwa to nie sprawdziłem), samochód to Ave T25 z 2007 (2.4 benzyna).
Proszę o pomoc, sugestie, czego i gdzie szukać, wizytę w serwisie zawsze zdążę umówić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum