Wysłany: 2014-05-11, 13:24 [Avensis T25] SWAP D4D z 1CD-FTV na 1AD-FTV
Witam, mam pytanie odnośnie przekładki silnika na ten po lifcie, chodzi mi o to czym się różnią i czy mozna to zrobić plug and play czy trzeba ingerować we wiażki elektryczne i zmieniać komputer silnika.Proszę o porady bo mam mozliwość kupienia tanio anglika (u mnie padła 5 w skrzyni i wtryski już nie za bogate.)
Wiadomo, że się nie da. Nawet jakby się dało to myślisz, że ktoś ci tanio sprzeda dobry silnik, na 99% ma wadę fabryczną i problem z uszczelką pod głowicą, jak nie teraz to w niedalekiej przyszłości.
Witam koledzy robimy różne rzeczy wszystkie te wymiany są możliwe ale łączą się z kosztami bo i w jedną i w drugą stronę trzeba przekładać silnik z całym osprzętem skrzynią i wiązką.A zatem ze względów finansowych nie opłaca się.Jeśli są zainteresowani pomimo wszystko takim rozwiązaniem zapraszam na priv.Tak jak wcześniej kolega napisał wymiana 1CD na 1AD to porażka ma sprawdzone przykłady jak silniki 1CD mają przejechane ponad 800 000km wiadomo wtryski i reszta wymieniana w miarę potrzeby ale silnik jako silnik (słupek) ten sam.500 000km to taki przeciętny wynik dla 1CD co niektórzy uważają że dopiero po przekroczeniu 500 zaczyna jeździć.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum