Z każdej strony słyszę inne polecenia.
Jedni mówią, że pompa ciepła wychodzi lepiej drudzy, że gaz … i bądź tu człowieku mądry
Ja mam przypadek, że gaz jest na działce i z podłączeniem nie będzie problemu, co wybrać?
Nie szukam odpowiedzi typu: ja mam pompę ciepła i jest super albo w drugą stronę z gazem. Potrzebuję konkretów najlepiej od instalatorów obu rozwiązań
Zapraszam do dyskusji
Typ: Audi
Silnik: 1.6 benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Wysłany: 2025-03-11, 10:10
Tutaj masz porównanie kosztów ogrzewania bez przygotowania ciepłej wody bo to zależy od liczby mieszkańców i używalności wody. Koszt prądu 1,1 zł za kWh koszt gazu ziemnego 0,42 zł za kWh. A cała reszta to opowiadania bajek. Jak chcesz samemu sprawdzić wejdź na ciepło właściwe kropka pl. Dom parterowy 110 m2 powierzchni użytkowej, ogrzewanie podłogowe 100%, wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Ocieplenie ścian 20cm, podłogi 15cm, stropu 30cm.
Poczytaj o róznych opcjach w firmie https://www.saunierduval.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum