Do ASO nie jeżdżę ze względów finansowych Ostatnio jednak byłem zmuszony. Pojawiająca się okresami kontrolka "Check Engine", falowanie obrotów, szarpanie podczas ruszania i przyspieszania oraz nadmierne spalanie. Domowa diagnoza (ELM327/PMSCAN): "P2008 Obwód sterowane kołem jezdnym kanałów układu dolotowego otwarty". Dolot, przepustnica były czyszczone niedawno, postanowiłem podlecieć na lepszą diagnostykę do ASO Toruń - Bednarscy. Miła obsługa, elektryk zajął się moją Avką, padł wyrok:Zawór podciśnieniowy biegu jałowego 25860-28070
Fajne było to, że elektryk oprócz zdiagnozowania komputerem, sprawdził także miernikiem i potwierdził na 100% uszkodzenie (bez gdybania). Dostałem wydruk jaka to część i gdzie się znajduje, oraz podano mi cenę naprawy. Nie naciągano mnie na naprawę na miejscu, lecz tyko proponowano. Dodatkowo wytargałem rabat za diagnostykę. Zawór kupiłem okazyjnie i zanotowałem na własna rękę (zupełnie inny samochód, spadło spalanie i zniknęły inne objawy).
Polecam ASO Toruń - Bednarscy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum