Ostrzegam przed nieuczciwym handlarzem części. Patryk Janasz, firma Auto-Mobile. Adres firmy: Niewęgłosz 67, 21-306 Czemierniki. Oszukuje ludzi od kilku lat, wyszukując ich na forach motoryzacyjnych. Posługuje się fałszywymi zdjęciami części, często z cudzych aukcji internetowych. Wyłudza zaliczki i zrywa kontakt. Policja prowadzi aktualnie kilka postępowań przeciwko niemu o oszustwo. Uważajcie. Używa różnych nicków, zależy od forum.
Potwierdzam. Uwaga oszust! Wyszukuje ofiar na forach internetowych różnych marek aut. Proponuje wysyłkę tylko po przedpłacie, części nie wysyła i nie oddaje pieniędzy!!! Na forach jego nick to stopro. Ale oszukuje też podobno na aukcjach, sprzedaje części, których nie ma!
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Lut 2013 Posty: 59 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2021-11-29, 18:20
Najciekawsze jest to że cały czas działa pomimo prowadzonych postępować przez policję. Ale nie ma się co dziwić. Moja sprawa utknęła w sądzie, który musi zdecydować o ujawnieniu, kto jest właścicielem konta którym on się posługuje. Śledztwo trwa już 8 miesięcy. Pisałem do administratorów kilku forów moto, ale bez odzewu. A szkoda, bo widać, że cwaniak nadal bezkarnie działa.
Typ: Audi
Silnik: 2.0 diesel
Rok: 2010
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2021-12-01, 11:02
Zostałam oszukana również przez tego Pana. Tylko na forum audi.
Czy mogłabym prosić o kontakt, osoby które złożyły zawiadomienie, na Policji, jest opcja pozwu zbiorowego. Może tak nam się uda, odzyskać kase.
Zostałam oszukana również przez tego Pana. Tylko na forum audi.
Czy mogłabym prosić o kontakt, osoby które złożyły zawiadomienie, na Policji, jest opcja pozwu zbiorowego. Może tak nam się uda, odzyskać kase.
Napisałam do Ciebie na pw w tej sprawie
-------------------------------------------------------------
Temat zamknięty / administracja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum