Dzięki za info. Sklep swój tez maja, czy części we własnym zakresie się załatwia? Pytam, bo często jest tak, że jakaś część jest w kilku wersjach to mechanik jak rozbierze to dopiero wiadomo co kupić, a jak człowiek bez auta, to między autem a sklepami ciężko się poruszać.
Ktoś zna jakieś warsztaty sprawdzone w samym Bielsku?
Toyotą jeżdżę od prawie roku (a właściwie żona :-> ). Model to T25 z 2003r 1,8vvti z przebiegiem ok 176kkm. Przy zakupie auto było sprawdzone ogólnie jakkolwiek właściciel (nie handlarz) miał udokumentowane wcześniejsze, bieżące naprawy. Generalnie z autem do dnia dzisiejszego nie ma problemu, po zakupie zostało jedynie zrobione odgrzybienie i napełnienie klimatyzacji. Jedyną wadą która się objawia jest właśnie znikanie oleju. Jakoś wcześniej się nie interesowałem poza sprawdzaniem stanu i dolewkami ale przyszedł czas wymiany to postanowiłem się tematem zająć. Najdziwniejsze jest to że ubytki oleju nie są regularne. Obecnie olej nie był dolewany od dobrych dwóch/trzech miesięcy i tez nic nie ubyło - jazda głównie po mieście.
Generalnie prosiłbym o jakiś namiar na warsztat/mechanik w bielsku lub okolicy, który ma specjalizację w toyotach (oczywiście nie ASO bo na nie mnie nie stać). Chciałbym zrobić przegląd silnika żeby zapobiec ewentualnym usterkom i zdiagnozować problem nieregularnych ubytków oleju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum