Witam
mam taki dziwny problem:
Jadąc tak przy prędkości od 40-60 do wyhamowania słyszę (wtedy jest najgłośniej) jakby świst połączony z buczeniem - coś jakby jakieś łożysko. Dzieje się tak na luzie, na biegu i można powiedzieć że w każdej sytuacji podczas jazdy. Sprawdzałem nawet toczenia z wyłączonym sinikiem na luzie - i też było słychać. Jedynie co dzisiaj zauważyłem to jest jakby ciszej jak się toczę na biegu np na 4 przy prędkości 50.
Z tego co wyczytałem,gdyby była to skrzynia to robiło by się cicho przy wysprzedaniu. Podejrzewałem łożyska w kołach ale wolę się upewnić zanim porozbieram piasty. Opony mam nówki sztuki.
Proszę o poradę może coś wymyślicie, Dzięki
silnik 1,8 benz.
Kolego, odswierze troche temat, na pewno jestes juz po diagnozie i naprawie. Te przypadlosci i dzwieki to skrzynia biegow. W tej ave z tym silnikiem i skrzynia skladana w Walbrzychu, niestety....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum