Wysłany: 2023-01-27, 09:28 [Avensis T25] gasnące kontrolki i brak prądu.
Witam wszystkich, wczoraj po długiej przerwie Tośka nie chciała odpalić , myślałem, że bateria siadła, więc przez nockę ładowałem. Dzisiaj po podłączeniu akumulatora taka sytuacja , po przekręceniu kluczyka do poz. 1-szej prąd jest, wszystkie kontrolki się świecą przy próbie odpalenia....bum, jedno pyknięcie i wszystko zgasło, silnik nawet się nie zakrztusił. Odpiąłem klemę, podpiąłem i znowu ta sytuacja, kontrolki świecą, odpalam i ciemność.Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?
Zobacz na innym akumulatorze bo może żywotność tego się skończyła. Miałem sytuację parę lat temu że zaparkowałem przy sklepie a jak wróciłem po chwili to miałem właśnie takie symptomy. Wymiana na nowy rozwiązała problem. Sprawdzałeś napięcie naładowanego akumulatora i po próbie rozruchu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum