Wysłany: 2020-01-12, 18:16 [Avensis T25] Gdzie sa wszystkie bezpieczniki
Hej, spalil mi sie bezpiecznik od oswietlania wnetrza ale nie wiem gdzie jest ta mala skrzynka. Przeszukalem internet i jedyne co znalazlem to informacje ze jest ten bezpiecznik (numer 56) wewnatrz za komputerem. Znalazlem 2 pod maska i jeden wewnatrz (strona kierowca, przy lewym kolanie, ta duza kostka) podobno jest jeszcze inna, mniejsza. Moze mi ktos pokazac gdzie ona jest w avensis t25, 2007, diesel??
dzieki, zlokalizowalem ta mala skrzynke ale wszystkie sa OK!
Przy podlanczaniu lampy wewnetrznej doszlo do zwarcia, wydawalo mi sie ze na 100% poszedl bezpiecznik bo nie ma w calym kokpicie swiatla, ale jak juz pisalem bezpiecznik 56 jest OK!
Jakies pomyly ??
sim86, a sprawdź czy wszystko jest dobrze przy bagażniku skoro masz kombi/wagon. Bezpiecznik jest ten sam. Może masz przepięcie bezpiecznika, kabel.. otwarcie bagażnika.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL. Ps: Polecam: iParts.pl
a co masz na mysli przy bagazniku ? nie rzozumie dlaczego mam przy akurat tam szukac, jest tam jakis dodatkowy bezpiecznik ktory odpowiada za oswietlenie wnetrza rowniez ?
Co jeszcze zauwazylem. Przy uruchomieniu samchodu, zegarek na desce rozdzielczej coagle sie resetuje (zaczyna od 12:00)
Wiec tak: Akumulator jest OK, ma 2 lata i jest to 100Ah i 870A.
Zarowki od oswietlenia tablicy zostaly wymienione dzien przed moja usterka lecz do teraz normalnie dzialaja, bezpieczniki pod maska (2 skrzynki) sprawdzine i jest ok, 2 skrzynki w kabinie przy kierowcy i tez ok. Nie bardzo rozmie tez co mas na mysli zamek klapy.. jak mamto sprawdzic, co tam jest do sprawdzenia??
Czy to co napisalem o kasujacym sie zegarku ma cos z tym wspolnego ?? bo mi sie wydaj ze tak, bo po tej usterce tak sie dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum