Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-29, 22:38
Test jak zwykle na poziomie (powiedziałbym, że wyższym niż większość gazet branżowych). Miałem okazję jeździć zwykłym Priusem (2 i 3gen) i jak dla mnie to jest idealny samochód na miasto. Tam oszczędności są największe natomiast na trasę się nie nadaje co poniekąd potwierdza Twoje średnie spalanie na trasie Warszawa-Świnoujście. W wakacje zrobiłem taką samą trasę (myślę, że mogliśmy jechać podobnie bo km się zgadzają) T27 z silnikiem 2.0 manual. Samochód w pełni załadowany + 3 osoby, koła 18", spalanie wyszło 6,2l co jest bardzo dobrym wynikiem jak na samochód pozbawiony wszelkich wspomagaczy typu pełne kołpaki, małe kółka, wąskie nadwozie, dodatkowe spojlery.
Co do jazdy Priusem jak i każdą inną Toyotą wyposażoną w skrzynię CVT to mi się osobiście nie podoba, ba wręcz mam alergię na to liniowe wycie silnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum