Witam
Drodzy koledzy, mam problem w swoim Avensisie z huczenie podczas jazdy, raczej z przodu tak jakby lewa strona. Slychac regularne huczenie w miare przyspieszania, dosyc dobrze slyszalne od predkosci 60km/h i przy wiekszej. Podczas hamowania trochę wyraźniej slychac. Zmienilem opony z przodu, nie ustapilo. Wymieniłem lewe łożysko z tego co się orientuje razem z piastą (ale pewności nie mam) nie ustąpiło.Zastanawialem sie, czy to nie przypadkiem jakies lozysko w skrzyni, ale jak wyrzucam na luz huczenie nadal jest. Cholernie mnie to irytuje, mój mechanik nie bardzo wie co to jest. Spotkał się ktoś z czymś podobnym??
Dzięki za wszelkie sugestie.
Witam
Drodzy koledzy, mam problem w swoim Avensisie z huczenie podczas jazdy, raczej z przodu tak jakby lewa strona. Slychac regularne huczenie w miare przyspieszania, dosyc dobrze slyszalne od predkosci 60km/h i przy wiekszej. Podczas hamowania trochę wyraźniej slychac. Zmienilem opony z przodu, nie ustapilo. Wymieniłem lewe łożysko z tego co się orientuje razem z piastą (ale pewności nie mam) nie ustąpiło.Zastanawialem sie, czy to nie przypadkiem jakies lozysko w skrzyni, ale jak wyrzucam na luz huczenie nadal jest. Cholernie mnie to irytuje, mój mechanik nie bardzo wie co to jest. Spotkał się ktoś z czymś podobnym??
Dzięki za wszelkie sugestie.
Cześć,
Czy udało Ci się zdiagnozować przyczynę i ją usunąć?
Mam identyczne objawy.
Moje Komi zaczęło warczeć przy prędkościach od 60 kmh. przy 120 warcznie jest najbardziej słyszalne.
Nie jest związane z silnikiem, bo warczenie zależy tylko od prędkości, a nie os obrotów silnika.
Mam dokładnie to samo od dwóch tygodni. Zmieniłem koła na letnie i nie pomogło. Nie ma znaczenia czy wciśnięte sprzęgło, czy klima chodzi itd. Najgorsze jest to, że przy skręcaniu na boki nie ma zmiany dźwięku bo bym wiedział, które to łożysko i że to łożysko. Daj znać jak ci sie uda ustalić. Pojutrze stawiam auto na podnośnik i sprawdzam po kolei koła
--edit
U mnie to było łożysko koła prawego przedniego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum