Wysłany: 2020-01-19, 17:13 [Avensis T25] Wibracje w automacie na D i R
Cześć,
Prośba o poradę. W mojej Toyocie Avensis silnik 2.4 2AZFSE występuje objaw wibracji w momencie gdy auto jest w trybie "D" oraz "R", gdy przełączam na "N" lub "P" wibracje ustępują. Dodatkowy objaw to słabe pełzanie w gdy auto jest rozgrzane - kiedy jest zimne to bardzo ładnie ciągnie do przodu.
Olej wymieniałem statycznie wraz z filtrem ok 4 miesiące temu, wyczyściłem cały układ doprowadzenia powietrza do silnika czyli obudowa filtra, sensor MAF, przepustnica i rury. Po zabiegu czyszczenia jest troche lepiej. Prośba o poradę co moge dalej diagnozować? Mocowanie silnika i skrzynii? Czy ktoś z Was miał taki objaw?
Też to zauważyłem teraz u siebie 1.8 benzyna...raczej delikatnie na D i bardziej wyczuwalne na R i tylko przy wciśniętym pedale hamulca nożnego, jak odpuszcze nożny i zaciągne ręczny to tego nie ma ale obroty silnika wyższe około 900 rpm. Ciekawe co to...już zaczynam się bać. Przebieg 96 tys, olej w skrzyni wymieniony dynamicznie 400 km temu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum