Wysłany: 2017-02-05, 11:22 [Avensis T22] Toyota szarpie i dusi się przy niskich obrotac
Witam. Jak w temacie silnik dusi się przy niskich obrotach na benzynie, oraz gazie. Świeżo po wymianie świec jakieś pomysły ? 2.0 128 kunia.
Pozdrawiam.
Witam
Udało Ci się rozwiązać problem? Ja mam coś podobnego na benzynie na niskich obrotach faluje i gaśnie po jakiejś dłuższej chwili a na gazie praktycznie od razu. Na benzynie można jeździć natomiast po przełączeniu na gaz do ok 2500 obr. szarpie i jak mu się przydusi to po pewnym czasie przełącza się automatycznie na benzynę. Na chwilę obecną były podmieniane oba komputery, listwa, przepustnica i bez rezultatu.( wcześniej wymienione były sondy lambda i przepływomierz powietrza)Może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną falowania?
Witam
Podłączę się do tematu bo mam podobny problem
Na zimnym silniku zaraz po odpaleniu szarpie, zanikają chyba zapłony bo zazwyczaj gaśnie jeśli nie doda się gazu. Odpala na benzynie, świece nowe, jedna cewka padła ale po wymianie objawy przy odpalaniu zostały. Po rozgrzaniu nie ma problemów.
Ktoś może wie co to może być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum