Tak jak już napisałem w powitaniu mam świetne, choć juz dosyć leciwe autko (T-22, 1,8 beznzyna, 1998). Zbliża mi się wielkimi krokami kolejny przegląd i będę oczywiście wymieniał olej. Doszły mnie ostatnio słuchy, że jest taki olej, specjalnie dedykowany do silników o przebiegu ponad 100000 km, który może znacznie poprawić wiele parametrów eksploatacyjnych samochodu, choćby uszczelnić, wyciszyć, a nawet spowodować zmniejszenie zużycia paliwa. To maxlife 10W40 firmy Valvoline. Właściwie po opiniach kilku znajomych i po przejrzeniu strony producenta, prawie się zdecydowałem, ale jeśli jest na forum ktoś, kto sie z takim olejkem zetknął i może się podzielić swoimi uwagami, to będę bardzo wdzięczny. Dodam, że dzisiaj jeżdżę na oleju mineralnym i nei mam specjalnych powodów do utyskiwania, no może troche mi sie pojawiło potu ostatnio, ale nie robiłem do tej pory i nie robię żadnych dolewek. Dzięki za odpowiedzi.
witaj
nie wiem nic na temat tego oleju ale wiem jedno jak nie masz problemu z mineralnym do tej pory to raczej nie zmieniaj możesz tylko firmę oleju zmienić i nic więcej taka jest moja opinia.
nie wiem czemu tu jest poruszany temat oleju jak już taki post istnieje hmm może mod niech przeniesie w odpowiednie miejsce.
Co do oleju to ja tez w swojej miałem mineralny (auto flotowe) od początku na mineralu i pierwsze co zrobiłem to zmieniłem narazie na 10w40 i jak narazie zero pobierania. A dla silnika na pewno już troszkę lepiej może to nie to co 5w30 ale pomalutku dojdziemy i do tego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum