Cześć, zmuszony jestem prosić Was o pomoc, ponieważ sam sobie nie mogę poradzić. Wyskoczyły mi dwa błędy z tytułu, które mogę jednak wykasować jednak pomaga tylko na kilka dni.
Czy możecie mi powiedzieć gdzie znajduje się czujnik położenia przepustnicy? Mam przepustnice z elektryczną regulacja i nie widzę w niej typowego czujnika, który wyszukuje sie w googlach. Oba błędy jednak dotyczą tego czujnika więc gdzie on jest ukryty?
O nie nie... nie kupuj części z "sajgonkami" czyli Chiny. Jest mnóstwo nieoryginalnych, strasznych przepustnic. Miałem, zmieniłem i natychmiast sprzedałem. Straszne z dawaniem gazu, pedałem. To już nie jest Toyota. Kup używany ale oryginalny albo spróbuj z twoją naprawą.
Wracam do tematu, ponieważ wymieniłem przepustnice na „sprawna” używke ale problem pozostał, a nawet nasilił się. Po wymianie przepustnicy dokonałem adaptacji w postaci nagrzania silnika do czasu włączenia wentylatora ale przy włączonych światłach, klimie i grzaniu. Po włączeniu silnika po nocy obroty skacza do 2tys i w momencie kiedy samochod sie nagrzewa powoli opadaja, ale wrzucajac na luz widze falowanie obrotów. Samochód może przejechać 100km bez błędu i innych objawów, ale tez może nagle przejść w tryb serwisowy i wywalić błędy jak wyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum