Wysłany: 2012-07-19, 14:57 [Avensis T25] jaki płyn hamulcowy i jak go wymienić ???
Witam auto jak w opisie. Przebieg 160000km. Pomóżcie jak wymienić płyn hamulcowy i przede wszystkim jaki płyn wlać. Auto mam dwa lata i za mojej kadencji płyn ten nie był wymieniany a wcześniej brak danych. Ciężko pracuje mi pedał sprzęgła i są bardzo słabe hamulce. Moze wymiana płynu cokolwiek zmieni. Czekam na pomoc. Pzdr.
[ Dodano: 2012-07-19, 22:56 ]
Nikt mi nie podpowie ????
Cześć DOT4 wymiana to albo wyciągniecie starego płynu maszyną, wlanie nowego i odpowietrzenie, albo wymiana płynu razem z odpowietrzeniem specjalna maszyna wybór należy do ciebie. Możesz sprawdzić jeszcze jakoś płynu bo może to nie wina płynu. U mnie np. cały czas się zapowietrzały a wycieku nie było okazało się ze pompa hamulcowa walnęła.
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2010
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2012-07-24, 08:12
gurszczak napisał/a:
we dwóch idzie to zrobić
Dać to się wszystko da ale ważne żeby zrobić to dobrze
Nie brałbym się samemu za wymianę płynu hamulcowego, lepiej zaprowadzić do mechanika, który pod ciśnieniem wypchnie z układu stary płyn, przepłucze cały układ świeżym płynem i dopiero po tych czynnościach zaleje układ nowym płynem.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o samo płyn to polecam płyn hamulcowy DOT4 firmy TRW
Jak wiadomo, wiekszy litrarz bardziej sie opłaca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum