Wysłany: 2025-01-19, 16:36 [AVENSIS T25] Nie działa pilot alarmu
Hej,
Było już poruszane ale nie wszystko udało mi się dowiedzieć z poprzednich tematów.
Otwieranie i zamykanie samochodu z pilota udaje się dopiero po 10-20 próbach, za każdym razem lampka na pilocie się świeci, baterię oczywiście próbowałem wymienić i próbowałem drugiego kluczyka, zawsze to samo.
Czytałem, że to może być zamoknięty odbiornik, ale nie wiem gdzie on się znajduje, i to jest moje pierwsze pytanie, czy wiecie gdzie jest ten odbiornik w samochodzie?
Czytałem, że można założyć inny odbiornik, nie firmowy z innymi pilotami, ale pytanie czy ktoś wie co gdzie i jak. Jak podłączyć i gdzie.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 275 Skąd: Kraków
Wysłany: 2025-01-30, 16:33
cokolwiek nie zalozysz bedzie to gorsze pod wzgledem trwalosci od oryginalnego pilota/klucza
to sie tyczy kazdej marki samochodu
nie mi o tym decydowac ale kazdego zawsze namawiam na naprawe orginalu i wydanie czasem nie malych pieniedzy bo warto
a wiec i ciebie namawiam NAPRAW sobie oryginalne piloty, o ile masz oryginalne
bo Toyota czesto w starszych modelach dokladala sterowanie zamkiem
jezeli masz do kladany to nie ma co sie zastanawiac mozna wymienic calosc
jesli nie wiesz co masz to zrob zdjecie i pokaz
co do podpiecia kabli to w tym momencie nie pamietam
i trochu zlosliwie poszukam w ostatecznosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum