Wysłany: 2025-06-12, 06:52 Kostka (wtyczka) do przewodu klapy powietrza w Avensis T25
Dzień dobry. Chciałem spytać szanownych Forumowiczów czy macie może wiedzę na temat, który postaram się pokrótce opisać.
Od kilkunastu dni w desce rozdzielczej słychać pojawiający się losowo bardzo głośny odgłos (coś w stylu wiercenia wiertarką, lub gdy na stole leży telefon komórkowy z bardzo silnymi wibracjami).
Byłem z tym u mechanika (dość dobry serwis), który powiedział, że rozebrali deskę i (o ile dobrze go zrozumiałem) ten dźwięk generuje uszkodzony silniczek do klapy nadmuchu ciepłego powietrza. Przełożyli jakieś kółka zębate względem siebie, nasmarowali). Działało jeden dzień, po czym problem wrócił.
Wczoraj spotkałem przypadkiem innego mechanika, który powiedział, że to częsty problem, że to silnik klapy obiegu wewnętrznego, który można po prostu odłączyć poprzez odłączenie kostki (wtyczki) pod deską.
I tutaj moje pytanie - czy ktoś z Państwa wie, która to wtyczka (gdzie się dokładnie znajduje)? (bo jest ich tam wiele
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum