Witam.
Mam problem z swoim świeżym zakupem , widziałem podobne posty na tym forum ale nie znalazłem odpowiedzi.
Avensis T27 2017r 1.8 Valvematic , Sedan ale to chyba znaczenia nie ma.
Samochód podczas przyspieszania wydaje glos jakieś buczenie, pierdzenie, przedmuch nawet nie wiem jak to nazwać. Głos nasila się przy mocniejszym wciśnięciu gazu, jak silnik jest obciążony. Na luzie przy dodawaniu gazu tego głosu nie ma. Sprawdziłem filtr powietrza i dolot do filtra wszystko jest tak jak być powinno. Głos ten wydobywa sie z lewej strony komory silnika jak siedzimy za kierownicą. Porównywałem to z Verso taki sam silnik I słychać sam silnik, poezja dla uszu ta cisza 😁
Pozdrawiam i mam nadzieje ze mi pomożecie to moja 6 Toyota, może jej nie przeklnę 😉
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Wagon Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2020 Posty: 265 Skąd: Kraków
Wysłany: 2023-07-07, 13:14
hmm
stawial bym na dziure w dolocie
ale mowiszz e sprawdzales
hmm
moze ogladnij raz jeszcz a jeszcze lepiej wez kogos co by ci pedalem delikatnie pomachal
Witam. Rozwiązał Pan efekt świstu z lewej strony w t27?
Mam podobnie i nie mogę zidentyfikować tego świstu. U mnie występuje nasilenie między 2-2.3 tys obrotów i potem ustaje.
Pozdrawiam
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2010
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2024-05-24, 11:44
mech z toyoty napisał/a:
zadzwoń to podpowiem co sprawdzić 668411657 bo za dużo pisania pozdr
Witam, niestety mam ten sam problem. Po lewej stronie tylko podczas dodawania gazu slychac "warkot". Uklad wylotowy zostal sprawdzony i jest ok, filtry i olej rowniez zostaly wymienione. Prosze o jakies wskazowki gdzie mozna upatrywac potencjalnej usterki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum