Wysłany: 2021-02-28, 16:49 Kupuję Toyota Avensis T 29 2.0 disel z 2018 roku z silnikiem
Witam wszystkich forumowiczócz Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić toyota Avensis 2.0 143km z silnikiem diesla BMW? Jakie te Avensiski z tym silnikiem BMW mają kod silnika? Jakie jest spalanie sedana w mieście i na trasie?? Czy zDPF jest jakiś problem? Napiszcie jakie są plusy i minusy tego aut...
Witam. Mam od stycznia ten samochód właśnie z tym silnikiem, o którym piszesz. Ma oznaczenie 2WW. Jak jechałem ją kupić i czytałem opinie, to miałem chęć zrezygnować, ale jest. Auto bardzo wygodne i komfortowe. U mnie wersja kombi. Wszystko w zależności czego oczekujesz od auta. Moim zdaniem silnik jest mało dynamiczny na starcie, później przy dalszej jeździe ta dynamika się polepsza. Spalanie w mieście 7-8, trasa około 6 litrów. Przy zakupie posłuchaj, czy nie hałasuje rozrząd, jeżeli tak, to albo odpuść lub musisz wymienić po zakupie. Z DPFem problemów nie ma, od czasu do czasu trzeba ją przewietrzyć. Jeżeli pilnujesz wymian oleju, to powinieneś być zadowolony. Jeżeli chodzi o minusy, to w miarę ograniczona widoczność, jeżeli jesteś wysoki i trzeba dobrze się ułożyć za kierownicą, bo regulacja też jest skromna. Poza tym to co spotkasz wszędzie w opisach brak nawiewu na tylne siedzenia. Z resztą rzeczy, to Toyota, więc niezawodność została.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum