Wysłany: 2011-04-23, 14:23 [Avensis T25] Kostki do radia opis kabli Avensis T25
Czy ma ktoś może opis kabli przy kostce do radia który kolor za co dopowiada gdyż chcę zamontować wzmacniacz a kolory kabli niestety mi się nie pokrywają np. (w głośniku mam szaro-żółty i czerwono-biały) a w kostkach wchodzących do radia już takich nie ma jakby ktoś posiadał opis tych kabli byłbym bardzo wdzięczny jeszcze jakby było zdjęcie z opisem tych przewodów to byłbym wniebowzięty, ale sam opis kabli który kolor co oznacza w zupełności mi wystarczy
Kiedyś pamiętam się natknąłem na taki opis, ale nie mogę go znaleźć. Miernik w dłoń i do dzieła ! Na pewno są przejściówki po drodze.
Acha jak chcesz podłączyć wzmaka ? Rafio Avki nie ma wyjść RCA (porażka dla mnie)
Niestety będę musiał póki co pod seryjne radio podpiąć, ale to nie problem kupiłem wzmacniacz właśnie z myślą żeby podpiąć pod serię i to bez zabawy w konwertery sygnału. A ten opis co podesłałeś jest bardzo przydatny przy wyciąganiu radia więc wielkie dzięki za linka W końcu udało mi się znaleźć opis kabli tylko nie wiem czy to do T25 gdyż jeszcze nie porównywałem kolorów przy radiu z kolorami z opisu, ale powinny się zgadzać.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-28, 07:45
To może zrób kilka zdjęć jako fotorelacja
A jak chcesz wzmacniacz podłącząć ? PO wejściu high ?
Z tego co wiem to sporo gorzej zagra niż po rca, ale na pewno znacznie lepiej niż by go nie było wogóle
Jakiego wzmaka nabyłeś ? No i jaka skrzynia ?
No na razie będzie po wyjściu high z czasem pomyślę o nowym radiu a aktualnie mam matury więc po egzaminach będzie sporo czasu na dłubanie więc podeślę fotki a skrzyni basowej nie mam na razie gdyż wzmacniacz idzie do głośników (seryjne radio nie ma siły pociągnąć nowego zestawu). Wzmacniacz kupiłem Peiynga gdyż kiedyś już używałem wzmacniaczy tej firmy i byłem zadowolony a co najważniejsze miał wejście Hi-input czyli konwerterów nie muszę kupować
........Wzmacniacz kupiłem Peiynga gdyż kiedyś już używałem wzmacniaczy tej firmy i byłem zadowolony a co najważniejsze miał wejście Hi-input czyli konwerterów nie muszę kupować
a uzywales innych ???? Akurat Peying to jest totalny low-end i specyfikacja dolączona do wzmaka ma sie nijak to rzeczywistosci... Warto poszukać w starszych oldach, ktora naprawde grają. Mimo wszystko skoro nie miales czasu to odpusciłbym kupowanie po łebkach to jak zrobić to juz konkretnie.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum