[ Dodano: 2011-12-18, 19:17 ]
Przepraszam nie zauważyłem że to do silnika 2,2 d4d
A zrobiłeś u siebie taki zabieg?
Jeśli tak to daj znać jak przejedziesz z 60.000 km i jak silnik i skrzynia pracuje po takim zabiegu, co odczuwasz teraz?
Witam w naszej firmie mam takie auto po takim zabiegu przejechane 120tys na tym nowym sprzęgle i wszystko ok .Jeżeli ktoś ma dużo kasy to niech zakłada nową dwu masę ,a minimalne drgania zawsze są czy na kole sztywnym cz dwu masowym
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-12-19, 13:35
Krzysztof83 napisał/a:
A zrobiłeś u siebie taki zabieg?
Jeśli tak to daj znać jak przejedziesz z 60.000 km i jak silnik i skrzynia pracuje po takim zabiegu, co odczuwasz teraz?
a co ma do tego silnik czy skrzynia kolego? te same silniki i skrzynie w toyotach pracują ze zwykłymi kompletami fabrycznymi. przykład ave verso ma fabryczne zwykłe koło.
A Toyotę też składają w Turcji i Anglii a to sprzęgło Angielskie dobre dobre :lol:
piokli [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-19, 22:49
Zestawy koła sztywnego i sprzęgła "z Anglii" czyli Blue Print, to jakaś chińszczyzna i nie wiadomo co się trafi, może być OK, ale nie musi. Najlepiej poszukać sprzęgła sprawdzonego producenta - np. LUK, AISIN, VALEO i do tego koło zamachowe nawet używane.
Witam. Mam przejechane 180 tyś. i zaczyna mi się ślizgać sprzęgło, mechanik mi powiedział że muszę też wymienić koło dwu masowe . Słyszałem że w Poznaniu regenerują komplet koło dwu masowe + sprzęgło, czy warto jest regenerować
proszę o pomoc Antek
Witam!
Mam problem z avką 2008 126 kM wagon 6 biegowa diesel 157 000km
Czy ktoś wie jaka może być przyczyna-motyw-po wciśnięciu sprzęgła silnik pracuje cichutko jak złoto, ale gdy je puszczę sprzęgło zaczyna sie cichy szum, coś w stylu szumiącego/buczącego łożyska. Jaka może być przyczyna tego zjawiska?
Dzięki za pomoc i cenne wskazówki.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2008
Nadwozie: Avant
Wiek: 45 Dołączył: 03 Maj 2014 Posty: 3 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki
Wysłany: 2014-05-03, 10:46
Witam kupiłem miesiac temu avnsis 2.0 D4D 126 KM pada mi skrzynia a przy okazi dwumasa tez do wymiany czy ktoś zakładał już do tego modelu sztywne kolo? Dziekuje za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum