Moje pytanie brzmi czy ktos z Was dokonywał już takiej zamiany i czy są z tym jakieś komplikacje oprócz wymontowania i zamiany, podłączenia kostek (pomijając fakt, że kolor mojego kokpitu jest czarny a radio MP3 srebrne).
Czy samo radio po odłączeniu od elektronicznego modułu klimy będzie pasować do modułu z pokrętłami?
Początkowo planowałem zakup radia 2DIN z dotykowym wyświetlaczem ale zrezygnowałem ze wględu na znacznie wyższy koszt, problemy ze sterowaniem z kierownicy i obawa kradzieży.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2011-01-05, 16:31
Nie jestem 100% pewien, ale chyba gdzieś czytałem, że problemy mogą być przy wymianie radia przedliftowego na poliftowe. Link do aukcji nie działa, więc nie wiem jakie radio jest na zdjęciach. Jeśli chodzi o panel klimy to nie ma on nic wspólnego z radiem.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2011-01-05, 22:52
sprawdź na innych watkach bo tam było opisane - po lifcie były dwa rodzaje radia - ze zmieniarką i bez i z tego co pamiętam to w jednym przypadku kostki pasowały 1:1, a w drugim trzeba było mocno przerabiać - ale która wersja pasowała nie jestem pewien.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2010 Posty: 65 Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-01-06, 15:19
A czy radio przed liftem z kasetą ma wejście na podłączenie zmieniarki?
Zastanawiam się też nad podpięciem cyfrowej zmieniarki X-Car link tylko nie wiem czy radio to obsługuje bo nie ma na panelu żadnego przycisku świadczącego o obsłudze zmieniarki.
Zgodnie ze schematami jakie posiadam to radyjka W53900/901/904/905 mają złacze 12-sto pinowe zmienniarki. Włacza się ją przyciskiem TAPE/DISK sekwencyjnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum