Wysłany: 2022-02-06, 12:49 [AVENSIS T27] prawdopodobnie trzeszcząca uszczelka
Cześć Wszystkim,
mam problem z uszczelką drzwi kierowcy. Jadąc po nierównościach uszczelka strasznie hałasuje i staje się to denerwujące. Czy macie może jakiś sprawdzony sposób na pozbycie się tego dźwięku "uszczelki"?
Nawet nowa wymieniona uszczelka po jakimś czasie trzeszczy. Avensis nie ma sztywnej budy. Pozostaje silikon do uszczelek i smarowanie raz na miesiąc. Polecam preparat Autoland nr. 139010299.
Nawet nowa wymieniona uszczelka po jakimś czasie trzeszczy. Avensis nie ma sztywnej budy. Pozostaje silikon do uszczelek i smarowanie raz na miesiąc. Polecam preparat Autoland nr. 139010299.
Stosuję go tak raz na miesiąc cały czas. Nie jest tak tłusty jak inne sztyfty ale za to nie brudzi. Jest tak wydajny że butelkę wożę w bagażniku już ponad rok.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 benzyna
Rok: 2018
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2022-05-10, 16:56
Witam,
ja mam avensis t27 benzyna w kombi i mam podobny problem, jednak u mnie zdaje mi się, że całe drzwi trzeszczą na nierównościach. Mam wrażenie, że te drzwi jakby były niedomknięte bo odgłos jest taki jak by coś stukało na nierównościach w ramie tych drzwiach. Sprawdzałem czy nie opadły i nic, wszystko wygląda ok, na postoju również delikatnie się zamykają ale jak już najadę na jakąś dziurę to mam wrażenie, że te drzwi skaczą obijając się o ramę.
Czy warto w tym wypadku wymieniać tą uszczelkę?
czy to kwestia jakiś regulacji w tych drzwiach?
Wysłany: 2022-05-18, 08:04 [Avensis T27]
@Andrzej Jak jadę po prostej nawierzchni to jakoś nie odczuwam tego problemu. Mo.że jest trochę głośno ale te trzaski w moim przypadku pojawiają się tylko na dziurach
Wysłany: 2022-05-28, 22:22
Wczoraj kupiłem silikon do uszczelek K2, szczerze nie sądziłem że to coś pomoże a tu niespodzianka bo całe szmery, skrzypienia zamilkły. Spryskałem w aucie wszystkie uszczelki na drzwiach i po problemie
Rok: 2009
Nadwozie: Avant
Wysłany: 2022-07-16, 22:39
bartezzzz napisał/a:
Wczoraj kupiłem silikon do uszczelek K2, szczerze nie sądziłem że to coś pomoże a tu niespodzianka bo całe szmery, skrzypienia zamilkły. Spryskałem w aucie wszystkie uszczelki na drzwiach i po problemie
Wysłany: 2022-11-08, 11:18
Wówczas kupiłem silikon w sprayu K2 i bardzo dobrze się sprawdził, mogę powiedzieć że przez 4 miesiące problemu kompletnie nie było a teraz po 4 miesiącach ponownie zaczynam słyszeć zgrzyty uszczelek i mam zamiar psiknąć aby mieć spokój na kolejne miesiące, zwłaszcza zimą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum