Wysłany: 2022-04-21, 17:07 [Avensis T22] T22 2.0 td nie odpala
Witam Panowie. Mam mały problem z moją maszyną. Z dnia na dzień rzuciła od tak palenie. Filtr zmieniłem przejrzałem przewody i nic. Silnik zaczyna pracować dopiero po wpieciu gruszki w przelew pompy i oczywiście po kilkukrotnym użyciu jej. Wyciąganie z pompy ropy. Mówię pewnie coś na przewodach od wtrysków się zapchalo. No nic zadowolony wchodzę następnego dnia do autka wkładam kluczyk i kręcę kręcę aż do rozładowanego akumulatora i nic. Spotkał się kiedykolwiek ktoś z taką sytuacją? Proszę o pomoc. Świece grzeją Aku wyciągnięte z drugiego wozu i to samo, bezpieczniki sprawdzone. Ma ktoś może wiedzę na temat tych elektrozaworów na pompie ,,DENSO" ktory za co odpowiada. Nigdzie tego nie mogę znaleźć. 2.0 td z 2001r. Dzięki za odpowiedzi.
PS. Auto odpalę po zabiegu z gruszka po 2 do 5h. Po dłuższym postoju nie ma takiej możliwości.
Często padają też wtryski, jednak ciężko bez zdjęcia pokrywy zaworów i wyjęciu wtrysków stwierdzić który to. Powinieneś sprawdzić diagnostykę OBD II.
Paliwo wywala z wtrysku na przelew i dlatego silnik po zapaleniu będzie pracował równo jednak przy próbie rozruchu z rozrusznika pompa nie jest w stanie wytworzyć ciśnienia. Ewentualnie rozrusznik robi zwarcie i nie daję radu z wystarczającym prądu na wtryski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum