Wysłany: 2015-09-05, 17:40 [Avensis T25] SŁYCHAĆ LEWE POWIETRZE PODCZAS JAZDY
Witam.
Jakiś tydzień temu zauważyłem, że słychać podczas załączenia/pracy turbiny jakby lewe powietrze gdzieś uciekało i od razu auto wydało mi sie ciut slabsze. Na pewno nie jest dziurawy żaden przewód ani też nie wysunął sie spod uszczelki (to też przerabiałem) bo byłem na serwisie 2 razy i posprawdzali......nic nie znalezli. Jezdzili moim autem, za kazdym razem kto inny i nic nie zauwazyli. Dzieje sie to podczas pracy turbiny, ale najbardziej to słychać kiedy np. rozpędzę wóz, wrzuce 4-ty bieg, zejde z obrotami do 1600-1800 i jak wciskam pedał w podłoge to wtedy najgłosniej slychać coś takiego jakby świst powietrza (bardzo podobny dzwiek wystepował jak mi sie wąż od turbiny delikatnie wyślizgnął spod uszczelki, ale wtedy to było głosniejsze i auto duzo bardziej osłabło). Jeżdze moją Toyotą półtora roku, zrobiłem nią troche kilometrów, także jestem pewien, że tego wcześniej nie było, a wiem też jakie dzwieki wydaje turbina i silnik w tym aucie. Ktoś miał podobnie? Odwiedze jeszcze innego mechanika, ale nic chciałbym też, żeby ktoś mi z tym robił metodą prób i błędów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum