Wysłany: 2013-01-31, 21:03 [Avensis T25] Kompletny brak mocy, auto po wyczyszczeniu EGR
Witam, niedawno moja toyota zaczęła strasznie "kopcić" miała straszny spadek mocy, max prędkość to 60 m/h. Postanowiłem wyczyścić zawór EGR. Po odebraniu auta od mechanika przez jakiś czas było ok. Teraz napotkałem kolejny problem, auto już nie kopci ale jest widoczny brak mocy. Na początku miałem wrażenie że padła turbina, ale słychać jej prace wydaje mi się że działa. Rozpędzenie auta do setki zajmuje dużo więcej niż na początku, ruszanie na piskach jest praktycznie nie możliwe (sprawdzałem z ciekawości). Proszę o pomoc.
Moja T25 D4D 116 KM , coś zaczął kopcić na czarno . Podłączyłem pod kompa i przy próbie zmiany ilości "kroków" - nie widzę żadnej reakcji . Interfejs łączy się ze wszystkimi podzespołami , ale gdy próbuje zmienić ustawienia EGR - brak reakcji silnika ( dymienia) i pokazuje się informacja , że połączenie zostało zerwane . Parę miesięcy wcześniej , po czyszczeniu zaworu , wszystko działało OK. Czy to może być wina samego zaworu EGR , czy może samego połączenia (sterowania) - może naderwany kabelek w wiązce ? Jak sprawdzić ?? Nie pokazuje żadnych błędów !!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum