Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2015
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2014-10-08, 08:08 [Avensis T25] Czy warto?
Witajcie, jestem na etapie szukania fajnego, ekonomicznego auta i w kombi było by fajnie. Chciałbym minimum 150 koni. Wybór padł na Avensisa 07/08. Dopiero zdobywam wiedzę na temat tego auta, dlatego też proszę o wyrozumiałość
Wczoraj znalazłem dwa auta z mojej okolicy.
http://olx.pl/oferta/toyo...html#486d78eb54 - wprawdzie Pani pisze, że nie stać ją na utrzymanie kilku samochodów, ale możliwa jest zamiana
W cuda wierzysz, że ktoś sprzedaje auto ok. 5 tys. zł poniżej realnej wartości? Kupując musisz się przygotować na niespodzianki. Francuz u nich na rynku ok. 7 tys. euro, a u nas 5,7 tys. Jakiś Mikołaj robi prezenty. Jeszcze podatek zapłacił powyżej 2litrów to ponad 18%. Jak szukasz tego modelu to tylko z udokumentowaną naprawą uszczelki pod głowicą i to robioną niedawno żeby jeszcze można było pojeździć. Realna cena tego modelu to 30tys. zł i wyżej z rocznika 2008.
Silniki 2.2 odradzam. Odkształcający się blok silnika to wieczny problem silników 2.2 d-Cat i 2.2 D-4D. Silniki wymieniano na gwarancji za free, ale co z tego jak na takie same, czyli za kolejne 70-100tys już po upływie gwarancji problem powraca - wada konstrukcyjna.
Jak już pchać się w Diesla to tylko 2.0 D-4D.
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2015
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2014-10-09, 06:58
Rozumiem, że nie polecacie diesla??? benzyny nie chce, bo żona będzie dziennie minimum 80km robić. wiec ważna ekonomia, ale czasami ja będę jezdził i chce mieć chociaż trochę frajdę zjazdy
tego z Myślenic nie oglądać?
Lepiej poszukaj coś o segment niżej jak chcesz wydać 25tys. za Avensisa z roku 2008, którego marka najlepiej na rynku trzyma cenę, abstrahując czy jest to w przypadku niektórych modeli uzasadnione, czy nie. Jak dalej się uprzesz to dołóż konkretną kwotę i szukaj zadbanej benzyny 1.8. Średnie spalanie wyższe o 1,5-2 litry nie zmąci spokoju bezawaryjności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum