Wysłany: 2012-10-08, 17:35 [Avensis T25] D4D 2,2 Diesel ,2006 rok
Witam.
Mam taki problem.Chciałbym zakupić auto lecz mam pewne zastrzezenie.
Auto cięzko odpala po dłuższym postoju.Po odkręceniu korka wlewu oleju pluje olejem.Tak ma być ? Czy coś jest uszkodzone ?
witam serdecznie włanie jestem posiadaczem tego silniczka i i co tu mówic jak do tad to chyba najlepsze silniki jakie toyota wsadziła do tych aut poprostu rewelacja spalanie małe a na 6 bigu pieknie sie zbiera ja jestem zadowolony i w innych postach pisza ze to najlepsze silniki ale ja jestem zadowolony pozdrawiam
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-09, 20:36 2,2 D4-D diesel
Witam,
warto się przyjrzeć temu objawowi bliżej, i tylko ASO określi przyczynę tego stanu rzeczy, a powodów może być wiele...(obstawiam nieszczelność pierścieni, to typowy objaw, lecz na początku eksploatacji) - niemniej, jest to objaw niepokojący i świadczący o usterce.
Nie mam żadnych uwag do tego silnika, to bez wątpienia udana jednostka, jednakże pod warunkiem, że będziemy o nią należycie dbać - dodatkowo gwarancja na silnik 7 lat (goodwill ASO) !
Wysłany: 2012-10-10, 21:22
@mech z toyoty powinien bliżej naświetlić temat, bowiem ma rację i jej nie ma, ale jeśli jest rzeczywiście mechanikiem w ASO Toyota, to z pewnością powinien napisać rzetelniej, a nie posługiwać się mętnymi ogólnikami - On już wie co mam na myśli ...(jeśli wie...)
A swoją opinię oparłem na własnym doświadczeniu z tym silnikiem i ASO, ale to jest historia...
PS.
- silnik NIE pali oleju (103 kkm), natomiast pali diesel (8 l. miasto)
- zapala bez problemów (zimny/ciepły)
- pije płyn - niedużo (wymieniona wada pompy, nie warto naprawiać),
- jest bardzo elastyczny
- auto ma wiele innych, znanych użytkownikom, zalet,
Aha - silnik jest produkowany w Polsce:
http://www.motofakty.pl/a...y-z-polski.html
Wysłany: 2012-10-12, 14:37
mech z toyoty napisał/a:
http://(zakaz reklamy)/viewtopic.php?f=71&t=12956 tutaj trochę o tych silnikach pozdrawiam
Temat jest z pewnością znany większości użytkownikom tego silnika.
Moje auto z tym właśnie silnikiem już przeszło przez tę "ścieżkę zdrowia" przy przebiegu ok. 10 kkm ze skutkiem pozytywnym (niestety, "przeoczyli" wadę pompy i tak zostało) - po tej naprawie silnik nie budzi najmniejszych zastrzeżeń, a dodam jedynie, iż problem z uszczelkami i pierścieniami w tym silniku był dość powszechny, i ratując twarz, Toyota objęła je tak długą gwarancją, oczywiście przy spełnieniu określonych warunków przez użytkowników...
pozdrawiam[/i]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum