Wysłany: 2012-01-30, 21:22 [Avensis T25] Problemy z odpalaniem, immo, kluczyk.
Panowie kupiłem avke po lifcie w dislu wszystko niby ok ale
Dzisiaj rano jechalem uberzpieczyc auto i ( przyczepilem do kluczyka kluczyk serwisowy do kodowania immobilajzera - do zdjecia u ubezpieczyciela) .
Odpalil mi na dotyk było minus 10 stopni i po chwili auto zgasło. Odpalalem chyba z 15 razy i całyu czas po okolo 5 sek gasło. Myslalem ze paliwo zamarzlo ale jak by tak bylo to by chyba wogole niue odpalila.Nie wiem czy to wazne ale odpiełem ten kluczyk serwisowy i schowałem do kieszeni i auto odpalilo i wszystko nagle ok. zbieg okoloicznoisci czy ten kluczyk to powodowal???????
jestes pewien????
było by super hhehehhe
odpalal na dotyk i zaraz gasl
dla pewnosci zalalem dzisian vpowera na szelu hehehhe
mam nadzieje ze masz racje to sie uspokoiłem troche pozdro
[ Dodano: 2012-01-31, 09:15 ]
witam dzisiaj odpalil normalnie ale niestety przez okolo 3 min nie mogłem jechac bo nie wkrecal sie na obroty ( tak max 2 tys), nagle cos sie odblokowalo i wszystko bylo ok.
temeperatura rano -11
pojechalem wymienic olej i filtry - mechanior stwierdzil ze prezy takich mrozach dobry filtr paliwa i dobre paliwo to podstawa.
Mam tylko nadziej ze cos przymarza ze to nic nie jest powaznego.
Witam. W instrukcji od T22 jest taka uwaga co do używania kluczyka:
Przy posługiwaniu się kluczykiem z wbudowanym
mikronadajnikiem należy przestrzegać
następujących zaleceń:
Przy uruchamianiu silnika kółko zaczepowe
nie powinno opierać się na
uchwycie kluczyka oraz nie należy
przyciskać kółka do uchwytu kluczyka.
W przeciwnym wypadku silnik może
nie dać się uruchomić lub zaraz po
uruchomieniu może zgasnąć.
Zamarzanie paliwa raczej nie dotyczy tematu kluczyków i Immobilizera - na to nowy temat trzeba założyć jak już.
Jak tankuje się na byle jakich stacjach to może zamarznąć. Mi przy -17 nie zamarzło (kupuję paliwo na Orlenie, bądź Bliskiej).
Nie doczytałem, że post nr 3 był edytowany i myślałem, że chodzi tylko o te gaśnięcie po chwili.
Jeżeli auto chodzi tylko jest problem z nie wkręcaniem się na obroty, to na pewno nie jest to wina immobilizera. jakby było coś z immobilizerem to auto po prostu by nie zapalało w ogóle albo zaraz gasło.
Gdzie ostatnio tankowałeś? Może miałeś jakąś wodę w filtrze. Zobaczymy jak rano auto będzie się zachowywać po wymianie filtra paliwa.
tankowalem na trasie i chyba byl to orlen ale nie pamietam - na drugi dzien tak jak pisalem caly czas gasl - potem dolalem troche vpowera i dzisiaj bylo tak jak pisalem wyzej. zobaczymy jutro po dzisiejszej wymianie filtrow.napisze jutro
[ Dodano: 2012-02-01, 09:21 ]
dzisiaj kolejny dzien
rano minus 13 i wszystko ok - zapalil na dotyk i wszystko gra- czyli chyba filtry pomogly
(mam nadzieje )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum