Wysłany: 2010-12-03, 11:03 [Avensis T22] za co odpowiada ta rzecz w Filtrze paliwa
Witam , moi rodzice mają avensis z 1998 silnik 2.0 TD . No i nie przemysleli sprawy i zalali "chrzczone " paliwo do toyoty i w konsekwencji zamarzło paliwo w filtrze pomogłem wykręcić filtr ale zauważyłem że u dołu filtra paliwa (taka plastikowa nakrętka) jest urwany taki kabel jak na zdjeciu niżej za co odpowiada ten przewód i czy musi być on podłączony ? . ps. czy można do tego ON. dolać trochę benzyny bądź denatury żeby paliwo nie zamarzało ?
Do dołu filtra paliwa wkręcony jest czujnik, który informuje Cie kiedy w dole filtra zamarza woda. A informuje Cie zapaleniem się kontrolki na desce rozdzielczej.
to jest podgrzewacz filtra ,złóż i podłącz te kable ,dolej do ropy butelkę denaturatu i po kłopocie ,a co do tego diesla to dobry wybór ,mi pali przy -32 bez problemu,a filtr posiada separator- odstojnik wody i podgrzewacz
Jest podświetlana tylko w Toyocie, w starszych modelach, bolączką są żarówki na desce - szybo padają. Z tego co mi się udało wyczytać w corollach był największy kłopot. W ave mojego ojca też się nie pali jedna od nawiewu a jest ich tam chyba trzy każda oddzielnie podświetla: jedna moc nawiewu, druga temp., trzecia kierunek.
Tak przy okazji, wymienialiscie moze ktoras z tych zarowek?
U mnie nie podswietla sie pokretlo kierunku nawiewu, udalo mi sie sciagnac samo pokretlo, ale nie wiem co dalej?
(Jakiego typu jest zaroweczka?)
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
u mnie od nawiewu żadne się nie podświetla i w desce od zegarka też nie w desce wymieniłem z tydzień po podświetlała i koniec ;/ a od podświetlania pokręteł nawiewu nawet sie nie zabierałem bo nie wiem jak
ps. nie wie ktoś czasem jak się zabrać do wymiany tych żarówek do sterowania nawiewem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum