Wysłany: 2009-10-17, 23:37 [Avensis T25] Brak mocy d4d
Witam.Ostatnio w mojej avie d4d przy rozgrzanym silniku brakuje mocy od dolnych obrotów wciskam gaz do podłogi a ona ledwie sie zbiera powyzej 3000t wgniata w fotel i jest za mna czarno ale gdy ava jest chłodna chodzi bez zazutów.Przez przypadek sprawdziłem płyn chłodniczy i było ponizej normy 3 dni wczesniej odpaliłem na maxsa ogrzewanie i od tamtej pory ava po rozgrzaniu straciła moc wiec udalem sie do aso w ktorym robiłem wymiane rozrzadu pompy i oczywiscie płynu chłodniczego i zgłosiłem im ten problem o braku płynu i braku mocy twierdzac ze nie napelnili mi do konca płynu ktorego brakowalo w nagrzewnicy i gdy odpaliłem grzanie nagrzewnica pociagnela płyn ale oczywiscie w aso wszystko w porzadku auto zabrali na warsztat i zaczeli sprawdzac stwierdzili ze płyn jest przy dolnej kresce wiec moja odpowiec była ze płyn sprawdzam gdy jest zimny silnik i ze jest go malo ok dolali zaczeli sprawdzac co z ta moca komp niczego nie wykryl wszystko ok jazdy testowe na pelnym bucie i nic 3 godziny roboty aso i usterki nie znalezli mam przyjechac w poniedzialek i zostawic ave i beda dalej szukac nie widze tego kolorowo.Mam pytanie czy ktos z was miał takie objawy.I zastanawiam sie czy aso cos zknociło i czy jak zostawie ave w aso to wymysla jakas historie i zabule jak za zboze.A propo 3 godzinnego szukania usterki przez aso zaplaciłem 0 zł. dziwne!!!!
Witam. Filtr powietrza i paliwa wymieniony był 3 miesiace temu.Turbina była sprawdzana przez aso i jest w porzadku
[ Dodano: 2009-10-19, 14:42 ]
Dzis własnie wruciłem z aso przyczyna braku mocy na goracym silniku był zabrudzony zawor egr panowie z aso podeszli do tego ok zapłaciłem
witam dzis przy dodaniu gwaltownie gazu zapalila ma sie kontrolka i spadla gwaltownie moc.auto nie wchodzilo na wysokie odroty
po zgaszeniu i odpaleniu auta jest juz lepiej ale kontrolka dalej sie pali
co moze byc przyczyna tak naglego spatku mocy??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum