Wysłany: 2011-04-12, 20:34 [Avensis T25] Odgłos tarcia przy ostrym skręcie w prawo
Mam problem, mianowicie po wymianie opon zimowych na letnie zauważyłem że podczas ostrego skręcania w prawo (przy niskich prędkościach) lub zawracania wydobywa się odgłos jakby tarcia metal o metal. Podjechałem do kolesia co wymieniał opony sprawdziliśmy wszystko jak auto było podniesione i nic nie widać żeby coś tarło zresztą odgłos też się nie wydobywał jak auto było na podnośniku. Co to może być, facet co wymieniał stwierdził że to łożysko, mi się wydaje że raczej przegub. Czy miał ktoś podobny problem?
No właśni też tak myślę, przy jeździe prosto czy skręcaniu w lewo nic nie wali nie dudni jedynie przy ostrym skręcie w prawo o dziwo dźwięk wydobywa się z lewego nadkola. Gdy samochód był na podnośniku zarówno przy ściągniętym kole jak i założonym nic nie tarło, widocznie pod wpływem masy, nacisku coś trze.
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-13, 15:58
Nadkole?Ale to raczej metaliczny dzwięk?Metalowa osłona tarczy hamulcowej się przygięła?
Dopiero dzisiaj miałem troszkę czasu żeby się tym zająć i faktycznie okazało się że to była osłona tarczy, odgiąłem i jest cisza. Dzięki chłopaki za pomoc!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum