Witam. Mam pytanie odnosnie pedalu gazu, poniewaz lekkie dotkniecie powoduje ze mam 4-5 tys. da sie przyzwyczaic, ale jest to lekko irytujace, dlatego chcialbym jakos wyregulowac pedal. Tutaj jest linka czy potencjometr? Jezeli linka to sobie poradze, ale z potencjometrem nie mialem wczesniej stycznosci. Prosil bym o pomoc, dzieki i pozdrawiam.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-09-03, 17:24 Re: Pedal gazu.
toyqa napisał/a:
Witam. Mam pytanie odnosnie pedalu gazu, poniewaz lekkie dotkniecie powoduje ze mam 4-5 tys. da sie przyzwyczaic, ale jest to lekko irytujace, dlatego chcialbym jakos wyregulowac pedal. Tutaj jest linka czy potencjometr? Jezeli linka to sobie poradze, ale z potencjometrem nie mialem wczesniej stycznosci. Prosil bym o pomoc, dzieki i pozdrawiam.
tzn. wiadomo jak teraz jezdze, no to jak ruszam to normlanie jest 1.5-2 tys obr. max., ale musze to robic delikatnie. Wolalbym jakby pedal chodzil ciezej. Da sie jakos wyregulowac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum