Wysłany: 2011-12-04, 16:41 [Avensis T25] po wymianie żarówki lampy przedniej coś mi nie
Witam koledzy, słuchajcie bo troszkę zgłupiałem, wczoraj przepaliła mi się pierwszy raz żarówka od świateł mijania, dokładnie prawa strona. Wymieniłem na zwykłą żarówkę narvy H7, po wymianie nieco się zdumiałem, ponieważ światło daje zdecydowanie lepsze ale soczewka jest jakby zamglona, porównując do lampy lewej (stara żarówka) widać że soczewka daje ciut mniej światła ale jest ładna przeźroczysta. Zdumiony tym faktem podjechałem na stację diagnostyczną i koleś zanim sprawdził ustawienie świateł na tym swoim przyrządzie, rozebrał jeszcze raz i sprawdził poprawność włożenia żarówki, wszystko było ok.
Pytanie do Was, jak w waszych Ave, czy soczewka jest ładnie przeźroczysta czy też nie, może jakieś inne sugestie.
Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie
[ Dodano: 2011-12-05, 16:46 ]
hm..... rozumiem że mój przypadek jest odosobniony ..... szkoda
Widzę kolego że chyba tylko my mamy taki problem.... albo jesteśmy zbyt słabymi forumowiczami aby nam pomóc....
Słuchaj ja zaryzykowałem i napisałem e-maila do Toyota Poland i wczoraj otrzymałem odpowiedź w której napisano mi abym uzyskał potwierdzenie od dowolnego ASO Toyoty o rzeczywistej usterce i jeśli będę miał takie potwierdzenie to otrzymam za darmo nowy reflektor.
Szukam wolnej chwili aby podjechać do ASO, do najbliższego mam 50 km i teraz ten okres przedświąteczny ale jeśli będę po to dam znać,
Pozdrawiam!
Kolego Rafał, założyłem dwie identyczne żarówki, aby wyeliminować wpływ różnych żarówek i dalej jest to samo. Jutro jestem umówiony na wizytę w ASO, zobaczymy co oni powiedzą i czy potwierdzą moją opinię, jeśli tak to wysyłam potwierdzenie do Toyota Poland i mam nadzieję że wywiążą się z tego że dadzą mi nowy reflektor za free.
kers1980, mam podobny problem jak ty, z soczewką reflektora, powiedz Mi co napisałeś do Toyoty, nie mam jakoś koncepcji na maila do nich a nie uśmiecha mi się wydać ponad 3000 zł, na reflektor a regeneracja nie da takiego efektu jak nowy reflektor czekam na odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum