Wysłany: 2012-04-24, 12:50 [Avensis T25] Gdzie szukać shortblock'a do Ave 1.8?
Ktos wie gdzie mogę szukać do kupienia (nowy/używany) bloku do silnika 1.8 VVti, który byłby juz pozbawiony wady (pobór oleju)?
Ewentualnie jak rozponać który jest który, żeby nie kupić złego (tego samego co mam)?
Naprawiać bedzie kolega.
Silnik to spory wydatek, a moj jest dobry tylko bierze olej (duzo oleju).
Przeciez jak kupie uzywany za 3k to moze byc taki jak mam... troche bez sensu.
Chcialbym kupic sam blok - juz taki jak powinien byc zeby oleju nie bral.
Do regulacji sa tez zawory (150 tys na LPG) bo jeden cylinder wyglada kiepsko, ale ciesnienie jest OK wiec glowica raczej tez jest dobra (bedzie wiadomo jak sie to rozlozy na czesci).
Ale blok by sie przydal....
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-04-24, 14:35
no zgadza się
Przypuszczam, że po jakichś numerkach można dojść, ale to tak tylko wnioskuję. Niestety nie pomogę
[ Dodano: 2012-04-24, 15:48 ]
galtom napisał/a:
To wiem, pytanie gdzie ewentualnie jak je rozroznic. Bo w aukcjach pisze tylko, ze blok i tyle.
Rzeczywiście na allegro nie piszą za wiele, przy niektórych aukcjach jest napisane 03-06
Tutaj np nie, ale może przedzwoń do gościa (na jednym ze zdjęć są numerki na bloku)
http://allegro.pl/toyota-...2282076795.html
Drugie wyjście to udać się do zaprzyjaźnionego ASO Toyoty i dopytać, ew. skontaktować się z polecanym Wiktorem lub All Japanese i może doradzą co i jak....
NIe mam takiego ASO.
Pierwsza Ave miałm w UK a z poprzednia Toyota do ASO nie bylo po co jechac bo na widok Previi I lekko bledli (potem ja bladlem ja slyszalem ceny).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum