Mam Ave T22 z 2001 r., VVT-i 1.6. Pojawił się w niej problem z wrzucaniem 2. biegu. Byłem w dwóch serwisach rekomendowanych tutaj na forum i w obydwu usłyszałem to samo - sprzęgło do wymiany.
No i właśnie - jakiego producenta sprzęgło polecacie. Wybór jest dosyć spory, ceny różne. Na ogół mieszczą się w granicach 400-600 zł (pomijam oferty ASO 4-5 razy droższe).
czeka mnie wymiana sprzęgła i w związku z tym mam pytanie. Znalazłem taki zestaw firmy SACHS - sprzęgło. Polecono mi właśnie tą firmę, ale kumpel mówił, żeby wziąć LUK-a. Którą firmę według Was wybrać?
Co do AISIN-a: zalożyłem kompletne sprzęgło (tarcza + dosisk + łożysko)w swoim T25 1.6i, ale po kilku tysiącach musiałem je reklamować i założono mi sprzęgło LUK. Wada AISIN-a została potwierdzona przez dystrybutora.
Problemem było to, że zestaw ten "nie rozłączał" się w sposób prawidłowy przez co trudno było wbić 1-kę i wsteczny, poza tym po wciśnięciu sprzęgła auto wciąż pracowało tak jakby "na półsprzęgle". Po wyjęciu sprzęgła żaden z elementów nie wskazywał jakichkolwiek śladów uszkodzenia czy zużycia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum