Mam dość nietypowy problem. Auto dziwnie pika z głośników, kiedy jadę i słucham radia nagle się wycisza słychać pojedyncze piknięcie( jak przy naciśnięciu klawiatury telefonu) i później znowu radio zaczyna grać normalnie. Jak zamknę auto to pika raz na 4-5 minut. Auto mam od dwóch miesięcy. Kolega mi powiedział, że ktoś wcześniej mógł zamontować jakiś bluetooth i on szuka telefonu cały czas. Wziąłem swój telefon i wyszukałem zestaw nokia połączyłem się z nim ale pikanie dalej jak było tak jest. Co dziwnie jak ktoś do mnie dzwoni to słyszę osobę z którą rozmawiam w głośniku samochodu ale ona mnie nie, tak jakby nie było mikrofonu. Nie jestem za bardzo dobry w te klocki ale postanowiłem to znaleźć i wymontować. Wyciągnęłam całe radio i nic tam nie znalazłem. Po odłączeniu radia pikanie dalej nie ustało. Po ponownym podłączeniu już nie wykrywa tego zestawu jak szukam telefonem przez bluetooth. Pomyślałem że może jest to wpięte bezpośrednio w głośnik od drzwi. Ściągnąłem boczek pasażera i kierowcy i też tam nic nie znalazłem. Na tym etapie nie mam już pojęcia gdzie to może być.
Auto nie ma nawigacji ani fabrycznego zestawu bluetooth
Avensis T25 2.0 D4D rok produkcji 2005
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: VAN
Wysłany: 2021-10-26, 11:59
Może nie w temacie ale tak niedawno miałem problem z przełącznikiem pod kierownica. Dochodził taki dziwny dźwięk jak by telefon wibrował w środku coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum