Wysłany: 2012-06-18, 15:14 [Avensis T22] Czym przykleić listwę drzwiową
Miałem lakierowane drzwi i wiązało się to z odklejeniem i powtórnym przyklejeniem listwy bocznej. Niestety od tego czasu kompletnie sie nie trzyma. Lakiernik przyklejał na dwa rodzaje taśmy dwustronej. Za pierwszym razem zwykłą, za drugim podobno jakąś ekstra (przyklejaną na gorąco). Ja z kolei próbowałem poxipolem (jednego składnika dodałem więcej, bo przeczytałem w instrukcji, że dzięki temu spoina będzie elastyczna).
Za każdym razem efekt jest ten sam - prędzej, czy później listwa odkleja się. Najszybicej to następuje, gdy są upały.
Czy możecie poradzić, czym ją przykleić?
Dodam, że jestem sceptyczny co do klejów, bo obawiam się że niektóre mogą powodować korozję.
ja przyklejałem swego czasu w poprzednim aucie taśmą dwustronna 3M bodajże i powiem ci ze jak powierzchnia była dobrze odtłuszczona to nie było mowy aby to oderwać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum