Witam. Miałem to samo w zeszłym roku. Byłem u fachowca w Nieporęcie. 30 min mu to zajeło. Miał do tego specjalny sprzęt Nawierca tą końcówkę, gwintuje i wyciąga. Rok temu skasował 450 zł
[ Dodano: 2013-01-25, 23:20 ]
Leszek Zwierzchowski
OK Serwis Zakład Mechaniki Pojazdowej
Stanisławów Pierwszy
05-126 Stanisławów
Wyślij e-mail
tel: 227748931
tel: +48695577700
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2013-01-25, 23:35
o kurde ,po stówce mogę wam to wyciągać,nie wiedziałem ze to się tak ceni,3cm to jakieś 3 min i po krzyku,tu jest dojście super,przyrząd mozna samemu dorobic,potrzebne rzeczy to wiertło 2,5 i 3(bardzo dobrej jakości), zależy jaka swieca, niektóre zamiemniki są grubsze niż oryginały i z nimi jest problem z wykęceniem,stara świeca żarowa i spawarka, z tych żeczy robimy przyżąd do rozwiercania,rzeczywiście można wkręcać mały gwintownik i próbować wyciągać ,ale co bedzie jak wam tam zostanie,ja robię tak-zapalam silnik beż świecy oczywiście końcówka idealnie trzyma komprtesję ,ale lepiej trzymać oczy z daleka,świecę z przyspawanym wiertłem zakładam na dobrą wkrętarke (nie moze byc bicia) no i wiercę nie naciskając mocno,(dobre ostre wiertlo) do momentu przyjemnego dla ucha fukania ,na początku się bałem i byłem przygotowany na demontaż głowicy,ale po kilku razach przychodi rutyna i bez stresu zawsze się udaje,nie pisałbym tego gdyby nie działało ,ale każdy zrobi jak chce ,wcześniej pisałem o świecach jakie wybrać żeby nie było takich problemów pozdrawiam
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2013-05-13, 16:53
jest jeszcze opcja ,podłączyć sprężone powietrze przez wtrysk,opiłki nie narobią błaganu,ale końcówka świecy o długośvi3 cm raczej tak ,można byy było wbić końcówkę do srodka tylko magnes np. jej nie złapie,wtedy jest problem wydostania tego kawałka na zewnątrz jest to jednak możliwe pozdrawiam
Witajcie,
mam ten sam problem, urwany żarnik 1 świecy Denso.
czy ktoś ma namiary na speca od tych problemów w zachodniopomorskim lub wielkopolskim?
jeżeli tak proszę o namiary, także na e-mail
latek1@poczta.onet.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum