Mam klopoty z moja Avka T22 (sedan) z 2001 roku , ktora eksploatuje na taksowce ...
Od prawie roku walcze ze stukami zawieszenia w tylnej czesci auta , dzieje sie to non stop przy malej predkosci auta na nie wielkich nierownosciach - nie duzych dziurach lub tez podczas pokonywania lekkiego luku ,kiedy auto jest w przechyle.
Zaczeło się to krotko -13tys km- po wymianie amortyzatorów wraz z ich górnymi mocowaniami.Szukałem ratunku w 9 niezależnych warsztatach i nikt nie mial pojecia co to moze byc ,jedynie toyota po dlugich walkach doszla do wniosku ze sa tutaj wadliwe górne mocowania amortyzatorów.Zareklamowałem stare i oczywiscie zalozylem nowe zamienniki bo oryginaly drogie -406zl za sztuke- i oczywiscie po przejechaniu 15tys km stuki ponownie sie pojawily ,najlepsze jest to ze nastepuje to z dnia na dzień.
Zareklamowalem ponownie mocowanka i kupilem oryginały bo w toyocie powiedzieli ze na oryginale pochodzi ,założyłem za jedną robota stare amorki aby wykluczyc wade nowych poczym po miesiacu od zalozenia i przejechaniu 6-7tys km znowu zaczyna stukac .....
co zrobic z takim fantem , moze ktos miał styczność z takim problemem ?
prosze o pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum