Ja bez sprawdzania Ci mówię, że nie jest. Nawet w wyposażeniu dodatkowym (montowanym na zyczenie) nie było takiej opcji, więc żadna Ava tego nie posiada. No chyba że ktoś montował to na swój koszt.
Wtedy sprawdzasz to otwierając lekko szybę kierowcy, wysiadasz z auta i zamykasz drzwi pilotem jeśli po chwili szyba się zasunie to ktoś to domontował jesli nie to nie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Witam. Pytanie zadałem bo co jakiś czas z ciekawości oglądam różne oferty sprzedaży avensisów i coraz częściej w opisach sprzedający podają "domykanie szyb z pilota"
prenrzyk [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-13, 20:08
plesser napisał/a:
gawrys, bo jest tak jak mówiłem seryjnie Avensis NIE MIAŁA domykania szyb. Jedynie montowanie na własną rękę dodawało ten bajer do wyposażenia
W mojej Avce jest autoalarm Clifford Logic RDA.W instrukcji piszą o module domykania szyb.Czy ktoś wie jaki to moduł i ile może to kosztować?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-07-26, 07:05
Ja w swojej Avce mam domykanie szyb , niestety jestem drugim wlascicielem i nie bardzo orientuje sie czy cos bylo dorabiane czy nie , ale wydaje mi sie ze jest to fabryczny alarm bo jest podlaczony pod klakson samochodu nie ma syreny alarmowej a z tego co wyczytalem na forach to tak wlasnie montuja alarmy w Toyocie . Sam nawet nie wiedzialem ze jest ta opcja w moim samochodzie a wlaczylem ja przez przypadek , zeby to uruchomic trzeba wcisnac na kilka sekund przycisk unlock na pilocie nastepnie zamknac normalnie samochod przyciskiem lock . Gdyby komus to zadzialalo niech napisze jaki ma typ alarmu , bo ja nie moge zlokalizowac centralki u siebie i nie bardzo orientuje co tam siedzi a problem mam taki ze nie domyka jednej szyby od strony pasazera i nie wiem czy to jest w jakis sposob do zaprogramowania czy tez konieczna bedzie wizyta u jakiegos magika od alarmow .
jakieś pół roku temu byłem u speca od alarmów i powiedział, że nie ma alarmu, czy centralnego zamka, żeby ich nie dało się spiąć tak aby domykały szyby..... i rzeczywiście pomimo, ze poprzedni właściciel powiedział mi ze w moim aucie (opel omega) brakuje modułu domykania szyb z pilota, to gościu zrobił to bez modułu,,,,,,, po prostu podał impulsy gdzie trzeba i wszystko działało aż miło - podejrzewam że w Ave też tak się da zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum