Wysłany: 2014-04-30, 20:15 [Avensis T25] Huczy przy kręceniu kierownicą
Witam.
Ostatnio zaobserwowałem w swojej Avce 06r. 2.2 D-cat coraz częściej pojawiający się problem. Ruszam i kręcę kierownicą z max lewej na max prawą lub na odwrót w pewnym momencie zaczyna coś huczeć z lewej strony. Na początku robiło się to czasami teraz praktycznie za każdym razem. Czy to coś ze wspomaganiem? Miał ktoś podobny problem?
i owszem, jeszcze nie rozwiązałem tego. doczytałem, że powodem huczenia a raczej skrzypienia jest sworzeń wahacza. czekam jak będzie cieplej i bez wody z nieba hehe
byłem dziś u mechanika i prawdopodobnie może byc to początek końca pompy wspomagania, posprawdzał wszystko wszędzie sucho, na razie będę z tym jeździł mi dzieje sie to tylko przy ruszaniu
u mnie też taką diagnozę postawił mech i szybko z niej zrezygnował. spróbuj strzykawką i cienką igłą wcisnąć odrobinę oleju w sworzeń. jak pomoże to masz rozwiązanie. fakt - taka operacja pomoże na kilka dni. taki efekt mogą też dawać zatarte końcówki drążka. pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum