Wysłany: 2010-02-15, 19:49 [Avensis T25] Jakie alusy?
mam dylemat nieco przewczesny chcialem kupic alufelgi do mojego Avensisa
Obecnie hulam na 16 tez na alufelgach
Czy opłaca sie kupic na Allegro w serwisie Toyoty odradzali mi zakupu
Na jaki rozstaw powiniem zwrócic uwage zapiecia mam na 5 śrub
>scooti< W serwisie ci odradzą bo najlepiej kupic u nich tylko jakie ceny, wybór żaden . Możesz sobie poszukac czegoś na allegro tylko omijaj te pseudo niemieckie i chińskie. Jak juz chcesz wydac troche kasy i zeby twoja avka się fajnie prezentowała to kup jakies firmowe i ze sprawdzonego źrodła . Mało to szajsu prostowanego na szybko( giełda i ciche warsztaciki) wszystko zależy -jak mierzysz 16", 17" a może 18" ? pozdrawiam.
Ja polecam drag whhels wklep w google i Ci wyskoczy stronka specjalizuja sie tylko w japonczykach i raobia naprawde ladne felgi a do tego ceny przystepne jak dlamnie no chyba ze chcesz oryginaly to allegro tylko szukaj u siebie w miescie najlepiej zebys byl w stanie je sprawdzic bo np u mnie w Lublinie prostowanie jednej felgi 17 calowej kosztuje 150 zl
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-01, 14:24
BartekLub napisał/a:
Ja polecam drag whhels wklep w google i Ci wyskoczy stronka specjalizuja sie tylko w japonczykach i raobia naprawde ladne felgi a do tego ceny przystepne jak dlamnie no chyba ze chcesz oryginaly to allegro tylko szukaj u siebie w miescie najlepiej zebys byl w stanie je sprawdzic bo np u mnie w Lublinie prostowanie jednej felgi 17 calowej kosztuje 150 zl
pod Krasnymstawem płaciłem ok 60zł/sztuka - mialem 3 do prostowania 16-calowe
a mnie się udało kupić komplet alusów z audi 5x100 nowe w pudełkach za 800 zł ale jestem szczęśliwy aaaaaaaaaaaaa.
pozdro
ps fotki na wiosnę felg i toyki
Witam.
Przymierzam się do zakupu felg alu do opon letnich o rozmiarze 205/55 R16. Również zasięgnąłem języka na forum ale dalej mam jedną wątpliwość. Według zebranych informacji felgi do mojego modelu auta ave T25 2.0 D4D 2004 rok powinny mieć parametry 6.5x16 5x100 ET 45 54.1 .Najwięcej wątpliwości budzi oczywiście parametr ET gdyż ciężko dobrać felgi o takim ET przy rozstawie śrub 5 X 100.Upatrzyłem sobie 3 modele felg i zastanawiam sie czy sie zmieszczą i czy nic nie będzie obcierać itp itd. Prosiłbym o opinię na ten temat.
Oto link do aukcji z felgami które mam zamiar zakupić:
Ja założyłem 7.0 x 16 i ET 35, i oponki o rozmiarze jaki wymieniłeś, i nie ma żadnego problemu z obcieraniem. Miałem jeszcze miesiąc temu podobny dylemat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum