Wysłany: 2019-08-13, 06:14 Czy styl jazdy ma znaczenie przy wyborze instalki LPG?
Taka sytuacja: taki sam silnik ale 2 różne przeznaczenia auta
1. jazda mocno wyczynowa, głównie miasto, pod dużym obciążeniem
2. jazda spokojna turystyczna, głównie trasa, bez dodatkowego balastu
Czy w obu przypadkach powinienem szukać 2 różnych zestawów, czy to raczej kwestia regulacji?
A może to nie ma żadnego znaczenia bo lpg dobiera się do silnika a nie do stylu jazdy?
może to głupio zabrzmi. ale ja osobiście zastosowałem instalacje brc (oczywiście w drugiej toyocie mam córkę brc czyli zavoli, bo brc kupiło tą firmę jakiś czas temu) i jedyne co zastosowalem dodatkowo do jednej i drugiej instalacji to lubryfikacja firmy jlm.
nie ma znaczenia co robie tymi autami, czy tylko katowanie miasta przez moja zone, czy codziennie trasy po ok 100 km moje do pracy, czy wyjazdy kilka razy w roku ok 730 km, nie ma naprawde znaczenia, bo na obydwu to działa fenomenalnie.
zaznacze ze mam 2 inne toyoty z 2 innymi instalacjami
avensis t22 3zzfe + brc + jlm valve saver
corolla e12 4zzfe + zavoli + jlm valve saver
z instalacjami tych firm nie musisz się o nic martwić (prócz oczywiście dolewania fluidu jlm), a doświadczenia moich znajomych wiem, ze zainstalowanie innego producenta instalacji to problem od razu, lub po jakimś czasie.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2020-02-12, 14:29
Założenie gazu w samochodzie to bardzo dobra decyzja. Cena autogazu jest ponad 2 razy niższa od ceny benzyny. Nam pomoże to zaoszczędzić na tankowaniu, a dla środowiska spalanie jest to mniej szkodliwe. Montaż instalacji gazowej liczony jest indywidualnie i zależy od modelu samochodu, jak też od rodzaju silnika oraz instalacji, jaką chcemy zamontować. Jak dla mnie instalacja BRC jest jak najbardziej ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum