Wysłany: 2015-10-22, 13:44 [Avensis T25] Problem z dławieniem
Witam serdecznie to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość
Posiadam Avensisa T25 2.0 d4d d-cat 116 km. Mam pewien problem a mianowicie od jakiegoś czasu na początku to było sporadycznie teraz praktycznie cały czas, jak czuje ze auto slabo ciągnie nie ma tej mocy co powinno to przy obrotach 2,5 tys nie szarpie ale gdy jest teoretycznie wszystko ok i przeciągam bieg nr 2i 3 to przy 2,5 tys mniej wiecej auto sie dlawi i to tak wyglada jak by chcial dalej jechac a nie moze. Przepływke wsadziłem z Avensisa z którym wszystko jest ok a i tak sie dławi więc to nie przepływka.
Miał może ktoś taki problem i wie co to moze być ?? 2 tyg temu regenerowałem wtryski ale to raczej nie od tego tak mi sie wydaje.
Pozdrawiam.
Wielkie dzięki już się bałem że coś gorszego, w poniedziałek lece do mechanika.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2015-11-24, 18:17 ]
Okazało się że turbina do czyszczenia bo jak padły mi wtryskiwacze to sie zabrudziła. koszt 500 zł
Jaataman [Usunięty]
Wysłany: 2016-02-04, 19:50 Re: Problem z dławieniem
bartosso939 napisał/a:
Witam serdecznie to mój pierwszy post także proszę o wyrozumiałość
Posiadam Avensisa T25 2.0 d4d d-cat 116 km. Mam pewien problem a mianowicie od jakiegoś czasu na początku to było sporadycznie teraz praktycznie cały czas, jak czuje ze auto slabo ciągnie nie ma tej mocy co powinno to przy obrotach 2,5 tys nie szarpie ale gdy jest teoretycznie wszystko ok i przeciągam bieg nr 2i 3 to przy 2,5 tys mniej wiecej auto sie dlawi i to tak wyglada jak by chcial dalej jechac a nie moze. Przepływke wsadziłem z Avensisa z którym wszystko jest ok a i tak sie dławi więc to nie przepływka.
Miał może ktoś taki problem i wie co to moze być ?? 2 tyg temu regenerowałem wtryski ale to raczej nie od tego tak mi sie wydaje.
Pozdrawiam.
Potwierdzam,potwierdzam-czyszczenie lub w najgorszym wypadku wymiana EGR powinna zamknąć temat. Pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum