Wysłany: 2011-04-27, 19:08 [Avensis T22] Pilotem potrafie zamknąć a nie potrafie otworz
Witam. posiadam Toyote 1999r Pilot mam w kluczyku. Drzwi się zamykają gdy naciskam lock ale na drugim klawiszu sie nie otwierają, nie kontaktuje ten przycisk. Czy wiecie co się mogło stać??
Podejrzewam zabrudzenie sensora lub najnormalniej pod słońcem się zużył, spróbuj nacisnąć mocniej moze zaskoczy, a jeśli to żadna z tych przyczyn prawdopodobnie gdzieś miedzy sensorem a płytką sterująca puściło połączenie. W takim przypadku jedyna rada to dobry elektronik bo elektryk samochodowy niewiele tu pomoże - zbyt precyzyjna robota
Pozdrawiam i powodzenia w przywracaniu go do pełnej sprawności
Wysłany: 2012-09-08, 08:31 Re: Pilotem potrafie zamknąć a nie potrafie otworzyć
dean1992 napisał/a:
Witam. posiadam Toyote 1999r Pilot mam w kluczyku. Drzwi się zamykają gdy naciskam lock ale na drugim klawiszu sie nie otwierają, nie kontaktuje ten przycisk. Czy wiecie co się mogło stać??
Witam Wszystkich!
Ja miałem identyczny problem,ale rozwiązanie polegało na tym że trzeba było zakodować kluczyk jeszcze raz.I działa.
A czy wiesz kolego jaka jest procedura kodowania kluczyka w t25 bo w starszym t22 którego też mam potrafię sam zakodować kluczyk dostałem procedurę z serwisu bo mi często się rozkodowywał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum