Witam.
Mam poważny problem z hamulcami. W zeszłym roku jak jeździłem, co jakis czas zapalala mi się kontrolka od poziomu płynu hamulcowego, ale to po długich jazdach. Po nowym roku, w lutym jak chcialem wyjacheć autem, okazało się że od stania w zimę zszedła cały płyn hamulcowy ze zbiornika. Po dolaniu, pedał hamulca podczas hamowania ostrego byl twardy jednak trzymając cały czas nogę na hamulcu robil się miękki i "wpadal" do środka. po przejechaniu około 200 metrów i kilkukrotnym hamowaniu zapaliła się kontrolaka płynu hamulcowego. Okazało się że w zbiorniku poziom jest mniejszy niż minimum.
Problem w tym że nie widać żadnych plam na ulicy, ani w okolicach zbiornika, ani przy kołach brak śladu wycieku?
Podobna sytuacje miałem w Audi 80 ale tam byl problem ze sprzęglem bo jeden zbiornik zasilał obwód hamulcowy i sprzęgła. Okazało się zę płyn wyciekal pod dywaniki przy sprzęgle.
Czy w Avensis sprzęgło i hamuce są z tego samego zbiornika. gdzie szukać wycieków?
Płyn tak szybko ucieka że nawet nie dojadę do mechanika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum